Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Πρόμο για την καινούρια μου καλλιτεχνική σελίδα:

Το facebook λίγες μέρες πριν αποφάσισε πως υπάρχει μια μικρή πιθανότητα το "Βδέλυγμα" να μην είναι το πραγματικό ονοματεπώνυμο μου, κι έτσι μου έριξε την προσωπική σελίδα (που διατηρούσα τα τελευταία 6 χρόνια). Με ρώτησε πως με λένε στ' αλήθεια και θέλει να ανεβάσω φωτογραφία με την ταυτότητά μου για να το επιβεβαιώσει. Ελπίζω ότι θα πάρω πίσω το προφίλ μου με κάποιες μπινιές χωρίς το αληθινό επώνυμο, ωστόσο είπα να φτιάξω σελίδα που λειτουργεί με λάικς ώστε να αποφύγω τον κίνδυνο να μου τη ρίχνουν κάθε 3 και λίγο.

Νομίζω είναι προφανέστατα τρομακτική και επικίνδυνη η δύναμη που φαίνεται να αποκτούν οι βασικές πολυεθνικές του ίντερνετ (google, facebook etc), γνωρίζουν τα πάντα και μπορούν να κάνουν και τα πάντα χωρίς να λογαριάζουν κανένα. Μπορούν να φτιάξουν και να καταστρέψουν με το έτσι θέλω. Ζητάνε διαβατήρια και αστυνομικές ταυτότητες με την υπόσχεση πως θα διαγράψουν τις φωτογραφίες/σκαναρίσματα μετά (λολ). Και αυτό είναι μόνο ένα πολύ πολύ μικρό κομμάτι της επιρροής αυτών των εταιριών και της εξάρτησης μας από αυτές.

Από την άλλη η ερώτηση γιατί τότε να συμμετέχει κανείς στα social media είναι σαν να ρωτάμε γιατί να δουλεύουμε ή γιατί να αγοράζουμε ρούχα αφού ήμαστε κατά του καπιταλισμού, έχει γίνει βασικό συστατικό της οποιασδήποτε ζωής σε μια νεοφιλελεύθερη αστική δημοκρατία. Βέβαια τις ευκολίες του να τα αφήνουμε όλα σε μια, δυό, εκατό εταιρίες θα τις πληρώσουμε στο μέλλον με φρικτούς τρόπους, με το να μετατραπούν ολοκληρωτικά τα social media σε μέσα κρατικής καταστολής, και τότε καλά ξεμπερδέματα. 

Μέχρι τότε, Like My Page.

ΥΓ. Τσεκάρετε και άρθρο του Sole πάνω στο θέμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ό,τι δε με σκοτώνει με νευριάζει περισσότερο.