Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

10 λόγοι γιατί το DUBSTEP είναι καλύτερο από το Ραπ

1.    Το dubstep ΔΕΝ σε κανει εξυπνοτερο/πιο συνειδητοποιημενο, επομενως δεν ωθει στην καταθλιψη. Δηλαδη δεν υπαρχει dubstep με αυτη τη δυνατοτητα, απ’ οσο ξερω. Ενω ραπ υπαρχει.
2.    Το dubstep σε κανει να νιωθεις γαματα. Το ραπ σε κανει να νιωθεις γαματος. Προσοχη, υπαρχει μεγαλη διαφορα. Η γνωση ή εστω πιστη της γαματοσυνης σου κομιζει βασανιστικες απαιτησεις απο τον εαυτο σου. Θελεις να την επιβεβαιωνεις συνεχως, να τη βελτιωνεις, να την τρεφεις με καθε δυνατο μεσο ωστε να τη διατηρεις. Εξελισσεται σε ενα ανυποφορο βαρος, με την παροδο του χρονου.
3.    Το dubstep ενωνει τους ανθρωπους. Το ραπ τους χωριζει, δημιουργει στρατοπεδα. Γουσταρεις dubstep; και γαμω! Ελα να παθουμε επιληψια μαζι! Γουσταρεις ραπ; Χμ...τί ραπ γουσταρεις; Εισαι ποζερι. Εισαι ψευτοεπαναστατης. Εισαι hipster-hopper. Εισαι ενας alternative υπεροπτικος τυπος που ραπαρει χωρις συλλαβικο μετρο και χωρις πολλες πολλες ριμες, εχει μετρια αρθρωση και την εχει δει η μετενσαρκωση του Νίτσε, του Ντε Σαντ, της Γώγου, του Καβάφη, του Λουντέμη και του House ταυτοχρονα. Μπραβο μαλακα!
4.    Εχω τραβηξει μαλακια ακουγωντας dubstep, αλλα οχι ακουγωντας ραπ (οι παραγωγες μου δε μετρανε προφανως). Δηλαδη νταξει, το ‘χα κανει μια φορα με FF.C, εχοντας μια τσοντα με 3 αγορακια στο mute, αλλα ηταν καθαρα για πλακα. Στην πραγματικοτητα, φτιαχτηκε τσοντα με δικο της dubstep OST. Απο τον Plastician. Δεν την εχω βρει ακομα να τη δω, ομως δεν ειναι καθολου τυχαιο το γεγονος.
5.    Το dubstep δεν εχει ενα απο τα πιο ενεργα forum στην Ελλάδα. Που ηταν και απο τις πρωτες σου επαφες με το ειδος, μπαινεις τοσα χρονια, και αναγνωριζεις οτι εμαθες αρκετα πραγματα απο ‘κει αλλα στην πορεια το σιχαθηκες, καταλαβαινεις πως πλεον δε θα ‘πρεπε να μπαινεις γιατι νευριαζεις, δεν ειναι ουτε καν αστειο. Αλλα συνεχιζεις να το επισκεπτεσαι, σαν να μη μπορεις να σταματησεις να πειραζεις μια πληγη στο χερι σου, που πασχιζει να επουλωθει. Υπαρχει το dubstepforum.gr δηλαδη, αλλα ποιος ασχολειται μ’ αυτο. Δε δουλευει και με Chrome.
6.    Αντιθετα με τη στηριξη της ζωης σου με το λογο σου, δεν οφειλεις να στηριζεις τη ζωη σου με τα wobbles σου. Αλλωστε η ζωη σου δε θα αντεχε τοση ηδονη (ξερω οτι το dubstep δεν ειναι απαραιτητα wobbles, αλλα ετσι κολλουσε περισσοτερο).
7.    Δεν υπαρχει ελληνικη dubstep σκηνη. Που σημαινει οτι αν αρχισεις να φτιαχνεις dubstep δε θα ντρεπεσαι να το λες φοβομενος μη σε μπερδεψουν με τους απειρους μαλακες που φτιαχνουν κι αυτοι, οπως συμβαινει με το ραπ.
8.    Το dubstep σου φερνει στο μυαλο σαπια κτηρια, καμενες σαρκες του 3ου παγκοσμιου πολεμου που χαριζουν μια παραδοξη ομορφια και ευφορια, γιαπωνεζικα ρομποτ υπερεξελιγμενης τεχνολογιας που μαχονται με θορυβωδη, ρυθμικη πυγμη, υγρα δαση που δονουνται τρυφερα απο υποτονικες και μη δονησεις, συνοδευομενες απο τη γλυκια φωνη της Carmen Forbes. Το ραπ σου φερνει απλα εναν τυπο που πεταει τα σαλια του στο μικροφωνο και σφιγγεται και φωναζει και παει να χεστει, και κανεις δεν τον καταλαβαινει, και σκεφτεται να αυτοκτονησει αλλα φοβαται να το κανει, λεει πως ειναι ακομα νωρις, αλλα του κανει εκπληξη οτι καταφερε να φτασει 20 χρονων κι ετσι δεν αποκλειει το να παει και παραπερα, το θεμα ομως ειναι η ποιοτητα ζωης, κι αυτος δεν την πολυπαλευει, εχει κουραστει απο την ελλειψη σταθεροτητας και τον εναγκαλισμο των ακραιων, καταστρεπτικων συναισθηματων στην παρακμιακη του καθημερινοτητα, τον τρομαζουν οι στοχοι και οι απαιτησεις απο τη ζωη του, αδυνατει να ξεχασει οτι ολα ειναι ματαια, δεν εχει κατι να πιστεψει, και η μεγαλομανια του δεν ειναι, δυστυχως, αρκετη.
9.    Το dubstep ηρθε να μας λυτρωσει απο τα βδελυγματα της ηλεκτρονικης μουσικης, που ακουν στα ονοματα trance, house, minimal techno κλπ. Το ραπ 30+ χρονια υπαρχει και δεν το ‘χει κανει.
10.     Το dubstep θεραπευει τον καρκίνο, το ραπ απλα στον βγαζει.

ΥΓ. Το παραπανω κειμενο ειναι αφιερωμενο στον Gadfly. Σμουτς.

6 σχόλια:

  1. ελα ρε θηριο σε παραδεχομαι :P
    (αν και δεν ξερω τι κριβως παιζεται με τον γκαντφλαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχααχ παμε αντιλογο μισοαστεια μισοσοβαρα

    1,2.μπορει το να σε κανει να αισθανεσαι γαματος να σε κανει να αισθανεσαι κα γαματα ταυτοχρονα. εξαρταται απο το αν εσυ και η παρεα σου ειναι φλωροι. αν εισαι εξυπνος και φλωρος την πουλεψες, χωρις καφριλα δεν πας πουθενα, αραξε σπιτι και μαζευε τις μυξες σου απο τα κλαματα.

    3.πλακα εχει να τους χωριζεις ρε γιατι; πρωτον αν το ραπ σου εχει δωσει εναν κυκλο π.χ.15 ατομων και το νταμπστεπ μπορουσε να σου δωσ 30, παλι με λιγους απο αυτους θα εκανες παρεα. επισης ιτι να εχεις λιγοτερες απαιτησεις για καλη πρεα απο εναν νταμπστεπα. δεν εχει να κανει με το τι μουσικη ακουει, αμα θς να πααμερισεις τα ελαττωματα του και καλα για να περασετε καλα και τις διαφωνιες το κανεις.

    4.snoop dogg, necro, onesec&bdelygma κλπ. κλπ. αμα το παμρε για τις τσοντες:p για να μην αναφερω οτι τωρα πια με το hiphop κανουν στριπτιζ μες στα πορνεια.

    5.το να μη μπαινεις στο φορουμ, να μη βλεπεις Tv η να μην εχεις facebook δεν θα σε γλιτωσει απο τους βλακες, αφεντικο μπατσους γονεις και ηλιθιους συναδελφους/γειτονες/γκομενες/γκομενους θα εχεις παντα. αλλα ε, μη μπαινεις στο forum. problem solved.

    6.αμα δεν σου βγαινει αυθορμητα να στηριζεις το λογο σου με τη ζωη σου γαμα το, δεν σε αναγκαζει κανενας να το κανεις.

    7.ελα ρε θα κουραστει και το νταμπστεπ και καποια στιγμη δεν θα ειναι κουλ να ασχολεισαι με το ειδος. αναλογα τους κυκλους σου βεβαια, οι tranceαδες δεν εχουνε προβλημα τοσα χρονια μετα. αλλα οι περισσοτεροι ειναι καμενοι με τα ναρκωτικα και δεν πολυβγαζω ακρη μαζι τους. μετρανε για κομπλε ατομα δηλαδη η οχι; εξαρταται δηλαδη απλα απο τι ατομα θες να συναναστρεφεσαι ρε, ποιανων την εκτιμηση και την κατανοηση επιζητας (η δεν-).

    8.το δευτερο με ελκυει περισσοτερο απο το πρωτο. αν η καβλα ειναι η μαυριλα το δευερο με μαυριζει περισσοτερο. το πρωτο σου δινει μια πιο αισιοδοξη εικονα βεβαια αν θες μαυριλα. μπα, το δευτερο σου δινει. γιατι ο ραπας που περιγραφεις ειναι αυτος που θελει να φερει το πυρηνικο ολοκαυτωμα, ο νταμπστεπας θελει να παιξει το κομματι του που θυμιζει πυρηνικο ολοκαυτωμα στο klab για να κουνησεις τον κωλο σου. ε, αρα το δευτερο ειναι πιο κοντινο.

    9.το ραπ εχει βγαλει το τριπ χοπ φιλε. η πλειοψηφια της ηλεκτονικης μουσικης που γουσταρω βγηκε απο το hiphop Γιατι ειχε σαν βαση τα Breaks, οχι τα συνθετικα ντραμς. αν και παιζει βαρια χρηση συνθεσαιζερ στη νταμπστεπ, θαρρω πως δανειζεται πολλα στοιχεια απο την 'δικια μας' παρακαταθηκη και με κανουν να την γουσταρω. προφανως μιλαω για τα breaks. funtcase π.χ.

    παντως σκεψου λιγο ποσα ειδη ξεπηδησαν απο την ραπ τεχνικη του μπρεικμπιτ και της λουπας. Triphop, bigbeat, jungle, dnb. απειρως καλυτερες μουσικες απο αυτες με τα συνθεσαιζερ και τις μποτες στα downbeats. απο την ραπ παραγωγη ξεκινησαν αυτα, μην τα παραβλεπεις.

    10.gravediggaz - burn baby burn. απλα το θυμηθηκα, προψ πανχο.


    αντιλογος στον ανιλογο. καλα τ λες πιωμενος μαλακα ανεμιστιρα για να σε δουμε νηφαλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θεατρο δρομου ρε, μη σκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταγγέλω για λογοκρισία εσένα και τον μάνατζερ σου, παλιοσεξιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έμαθα θα με dissάρεις. Μην μπλέκεις με rappers, Dj Αειφυγάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Want To Increase Your ClickBank Banner Commissions And Traffic?

    Bannerizer makes it easy for you to promote ClickBank products with banners, simply go to Bannerizer, and get the banner codes for your selected ClickBank products or use the Universal ClickBank Banner Rotator Tool to promote all of the ClickBank products.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ό,τι δε με σκοτώνει με νευριάζει περισσότερο.